KAYSERİ / KOCASİNAN - Osman Zeki Yücesan Ortaokulu

TARİHÇEMİZ

"Hayat şöyle böyle yaşanır ve geçer. Önemli olan bu hayatın bir gayeye matuf olarak yaşanması ve insanın milletine bir eser bırakabilmesidir. Herkesin vatanına ve milletine az veya çok bir borcu vardır ki; işte ben bu kutsal görevi yerine getirmek istedim. Bana göre eğitime hizmet etmek, eğitim kurumları açmak Allah´ın emrini yerine getirmektir. Milletin çocuklarının okuyup ilim irfan sahibi olmasına, vatana ve millete hayırlı evlatlar olarak yetiştirilmelerine katkıda bulunmuş olmaktan dolayı mutluyum. Bu okulda okuyan ve okuyacak olan evlatlarıma, yine bu okulda çalışan ve çalışacak olan idareci ve öğretmenlerime üstün başarılar dilerim."

Osman Zeki YÜCESAN

Okulumuz 1990 yılında Kayserili Hayırsever Osman Zeki YÜCESAN tarafından bağışlanan yaklaşık 20.000 metrekare alan üzere 3 kat olarak inşa ettirilmiştir. İlkokul olarak 1990-1991 yılında Eğitim - Öğretime başlayan okulumuz 2000 yılında ek bina yapılmasıyla İlköğretim Okulu olarak Eğitim ve Öğretime devam etmiştir. Eğitim sisteminde yapılan değişiklikten dolayı 2012 - 2013 Eğitim - Öğretim yılından itibaren Okulumuz Osman Zeki Yücesan Ortaokulu ismiyle eğitime devam etmektedir. Şu an okulumuzda 36 öğretmen ve 613 öğrenci 18 derslik ve 1 otizm sınıfıyla Eğitim - Öğretime devam etmektedir.

Yayın: 09.07.2013 - Güncelleme: 21.12.2021 11:37 - Görüntülenme: 3539