KAYSERİ / KOCASİNAN - Osman Zeki Yücesan Ortaokulu

Nis

Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara hediye ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104. Yılı okulumuzda büyük bir coşku ile kutlandı.

Nis

Çocuk kirap fuarı ve şenliği gezisine giden öğrencilerimiz keyifli zaman geçirmiş ve kitapları tanıma şansı bulmuştur.

Mrt

Sivil Savunma Haftası etkinlikleri kapsamında Kayseri İtfaiye ekipleri okulumuzun Otizm sınıf öğrencilerini ziyaret ederek bilgi verdi.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulünün 103. yıl dönümü etkinliklerle kutlandı.

Mrt

Kayseri Melikgazi Bayan Basketbol Takımı oyuncuları okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimize meslek tanıtımı yaptılar. Öğrencilerin merak ettiği sorulara cevap verdiler. Tecrübelerin paylaşıldığı keyifli ortam için sporcularımıza teşekkür ediyoruz.

Ock

Karnelerini alan öğrencilerimiz mutluluk, sağlık ve başarıyla bir dönemi daha bitirmenin sevincini yaşadı. Dönem içerisinde akademik, sportif ve kültürel alanda başarılı olan öğrencilerimize madalyaları verildi. Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyoruz.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığının Dönem Sonu Faaliyet Haftası planlamasına uygun olarak okulumuzda etkinlikler günlük ve plana uygun olarak gerçekleşmiştir. Öğrencilerimizin sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi ve keyifli, öğretici bir hafta geçirmeleri sağlanmıştır.

Ock

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele çalışmaları kapsamında öğrencilerimize “Teknoloji Bağımlılığı, Tütün Bağımlılığı ve Sağlıklı Yaşam” konularında bilgilendirme semineri Okul Psikolojik Danışmanı ve Rehber Öğretmeni Meltem Kaşıkçı tarafından yapılmıştır.

Ara

Kocasinan ilçesi Fatih Proje Sorumlusu Kıymetli hocamız Serdar Tufan’ ın sunumuyla 8. sınıf öğrencilerimize yönelik, “Geleceğin Meslekleri, Bilinçli ve Güvenli İnternet Kullanımı” konularında dolu dolu bir seminer etkinliği gerçekleştirdik. Serdar hocamızın, sorduğu ilginç sorulara doğru cevapları veren öğrencilerimize hediye takdim etmeside etkinliği ayrıca keyifli bir hale getirmiştir.

Ara

“Kadına Yönelik Şiddet” konulu çalışmamız, okulumuzda yaptığımız veli toplantısında velilerimizin bilgisine sunulmuştur.

Ara

Sevgi varsa engel yoktur.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında okulumuz Otizmli öğrenciler tarafından etkinlik düzenlendi. Engelliler için farkındalık yaratan bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Kas

Liselere giriş sınavlarına hazırlanan 8. sınıf öğrencilerimizin girebilecekleri liseleri yakından tanıyarak, motivasyonlarını arttırmak amacı ile Osman Ulubaş Fen Lisesi, Sümer Fen Lisesi, Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi, Sami Yangın Anadolu Lisesi ziyaret edilmiştir. Ziyaret ettiğimiz okullarda, idareci, öğretmen ve öğrenci arkadaşlarımız okullarının tanıtımlarını yaparak, öğrencilerimizin sorularını cevaplamışlardır.

Liselere ziyaretlerimiz, öğrencilerimizin sınav öncesi çalışma tempolarını arttırarak motive olmalarında ve sinav sonrası lise tercihlerini oluşturmalarında etkili olacaktır.

Kas

Atamızı bu ölümsüz günde  saygı ve özlemle andık. Atamızın yolunda ilerleyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü her zaman yaşatacağımıza söz verdik.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yılı okulumuzda büyük bir coşku ile kutlandı. Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacaktır.